Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuzun inşaatı 2002 yılının sonunda tamamlanmış, 2002-2003 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında eğitim öğretim hizmetine başlamıştır. Halen 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 4 öğretmen, 1Memur, 1 Hizmetli ve 1 TYP personeli, 65 öğrenciyle eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz il açıldığında Zafer Anaokuluadınıbulunduğu mahallenin adından almıştır. Valilik oluruyla 18.02.2022 tarihinde okulumuzun adı Aksaray Şehidi Mustafa Keser'in ismi verilerek'Şehit Mustafa Keser Anaokulu' olarak değiştirilmiştir.

Şehit Mustafa Keser Anaokulu Aksaray Merkezde Yunus Emre Mahallesi 7074. Sokakta bulunup 2856m² alan üzerinde 529m²kısmına inşa edilmiş, geri kalan kısmı bahçe olarak değerlendirilmiştir. Bahçede kum havuzu, oyun parkıve kamelya mevcuttur. Okulumuz tek katlı olup, 3 idare odası, 5 derslik, 1 mutfak, 1 kazan dairesi, 3 tuvalet ve lavabodan ibarettir. Isınma sistemi doğalgazlıdır. Bina güvenliği için güvenlik kamera sistemi mevcuttur.

 Okulumuz ikili eğitim sistemindedir. Sınıflarda okul öncesi programında yer alan etkinlikler çerçevesinde eğitim verilmektedir. Bu etkinlikler doğrultusunda eğitimimizin ve okulumuzun amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çocukların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olma, bedensel, psikomotor, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini, temel alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak, sosyo-ekonomik şartları elverişsiz çevre ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı hazırlamak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra okul-aile-çocuk üçgeninde sağlam temeller üzerine kurulu bir eğitim anlayışıyla, çocuk eğitiminde aileyi etkin kılmak için, anne-baba ve ebeveynlere danışmanlık yapmaktayız.

Okulumuz 2016 yılında Beyaz Bayrak projesi kapsamında yapılan denetimler sonucunda belge almaya hak kazanmıştır. Proje şartlarının devamı sağlanmaktadır. Okul ve sınıf bazında yürütülen proje çalışmaları halen devam etmektedir.

Sağlıklı bir nesil için Okul Öncesi Eğitimin önemine inanmakta ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz,

23.01.2023 56